Schema Zwift competities 2024/2025

Meld je aan via de Zwift Companion app als je meedoet vanuit huis of meld jij bij ons als je mee wil doen vanaf de sportschool. Dit seizoen fietsen we steeds op:

  • Woensdagavond (19:15)
Routeoverzicht Zwift 2024 2025

Vanuit huis meefietsen

Hier staat een uitleg van hoe je met de events van Atlas Sport mee kan fietsen als je al gebruik maakt van Zwift.

Om met ons mee te fietsen vanaf je eigen account kun je lid worden van onze club. Vervolgens meld je je ook nog per event aan. Daarna kun je vanuit Zwift zelf (het scherm dat je gebruikt bij je fiets) deelnemen. Je moet hier even handigheid in krijgen, dus het is goed om dit tijdig te doen.

 

  • Via de Zwift Companion app op je mobiele telefoon kun je je aanmelden voor de club van Atlas Sport. Kies het menu linksboven > Clubs > All Clubs en typ dan "Atlas Sport" in. Hier kun je een verzoek indienen om lid te worden.

 

  • Vanuit de club van Atlas Sport wordt in aanloop naar een nieuwe etappe een event aangemaakt. Als je mee wil doen kun je hierop klikken en sta je aangemeld.

 

  • Als je nu Zwift opent rond de tijd van het evenement kun je deelnemen. Je krijgt ook een melding van de app. Tot de starttijd wordt je in een lobby geplaatst waar je een warming-up kan doen.

 

  • Tip: start altijd vantevoren een keer Zwift op en houd je inloggegevens bij de hand. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een update is die even tijd kost en je opnieuw moet inloggen.

Bij Atlas Sport meefietsen

Bij Atlas Sport De Wijk kun je ook meefietsen op de Skillbikes, er zijn standaard twee plekken beschikbaar. Via de reserveerbutton kun je een Skillbike met Zwift reserveren (ook als je individueel een keer wil fietsen).

Alle fietsen al gereserveerd? Neem (tijdig) contact op via 06-50744797, dan kijken we of we nog een extra plek kunnen maken.

Zwift banner

Klassementen

 

Tijdens de competitie kun je meedoen om de overwinning in verschillende klassementen. Alle klassementen worden per periode opgemaakt. In een nieuwe periode starten de klassementen dus ook opnieuw. 

 

ETAPPEWINST 

Per etappe kan er maar één als eerste over de streep komen. Kies een etappe die goed past en ga voor de overwinning.

 

LEEFTIJDSKLASSEMENT

De oudere jongeren kunnen strijden om het leeftijdsklassement. Hoe werkt het? Per etappe krijg je één punt per jongere deelnemer die achter je finisht.

 

ALGEMEEN KLASSEMENT

De tijden van elke etappe worden per deelnemer opgeteld. Hoe korter de tijd, hoe hoger in het klassement. Voor gemiste etappes geldt een automatische tijdstraf van 10% bovenop de tijd van de winnaar.

 

SPRINTKLASSEMENT

Bij alle tussensprints zijn evenveel punten te verdienen voor de snelste acht fietsers (zie schema). De volgorde wordt bepaald door de kortste tijdsduur over het aangewezen segment. De volgorde van doorkomst in de wedstrijd is daarbij dus niet van belang. 

 

BERGKLASSEMENT

Bij gecategoriseerde beklimmingen krijg je punten op volgorde van doorkomst tijdens de etappe. Hoe zwaarder de beklimming, hoe meer punten (zie schema).

 

 

Reglement

 

VOORBEREIDING

  • Meedoen kan vanuit huis of vanaf de sportschool. Als je meedoet vanaf de sportschool moet je een fiets reserveren (zie daarover verderop meer).
  • Meld je aan bij de Zwift Whatsapp-groep voor alle actuele informatie per etappe (via 06-50744797).
  • Zorg dat je gewicht goed staat ingesteld. De wattages per kg worden ook gecheckt.
  • Het is niet toegestaan tijdritfietsen uit de garage te gebruiken, behalve (uiteraard) bij tijdritten.
  • Je bent bij voorkeur vijf minuten van tevoren aanwezig in de lobby.

NEUTRALISATIE

  • Op de tijdritten na begint iedere etappe met een neutralisatie. De lengte van de neutralisatie wordt per etappe gecommuniceerd (meestal 15 kilometer).
  • Tijdens de neutralisatie fietst de wedstrijdleider een vast tempo. Het is niet toegestaan daar vooruit te fietsen.
  • Als je toch vooruit fietst wordt je gediskwalificeerd voor de etappe.
  • Vanaf de tweede etappe van iedere periode geldt een kortere neutralisatie voor iedereen buiten de top drie van het klassement.